خداحافظ لورنس رابرتس!

شماران سیستم –    لورنتس رابرتس که یکی از پیشتازان طراحی اینترنت بود، در هشتاد و یک سالگی از دنیا رفت.

 

 

در اواخر سال ۱۹۶۶، یک دانشمند ۲۹ساله علوم کامپیوتر، مجموعه‌ای از اشکال انتزاعی را بر روی کاغذ ترسیم کرد. بعضی از آنها شبیه به چندضلعی بودند، دیگران مانند صور فلکی و بقیه هم مثل الگوهای لباس بودند.
این طرح‌های عجیب در واقع نخستین نقشه‌های آن چیزی بودند که اکنون به عنوان اینترنت می‌شناسیم
به گزارش شماران سیستم به نقل از نیویورک‌تایمز، لورنس جرج رابرتس در روز ۲۶دسامبر (۵دی) در حالی که ۸۱سال داشت، در خانه خود واقع در شهر ردوود سیتی در ایالت کالیفرنیا درگذشت. پاشا(پسر آقای رابرتس) علت مرگ پدر خود را حمله قلبی اعلام کرد
دکتر رابرتس، به‌عنوان یکی از مدیران «آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته پنتاگون»، یاARPA، بخش زیادی ازArpanet (جد اینترنت) را طراحی کرد و در سال ۱۹۶۹بر پیاده‌سازی آن نظارت داشت
گفته می‌شود آقای رابرتس نیروی قاطع در پشت استفاده از پاکت سوئیچینگ بود. این فناوری، داده‌ها را به بسته‌های گسسته‌ای تقسیم می‌کند که در مسیرهای مختلف در اطراف یک شبکه قرار می‌گیرند و در مقصد دوباره روی هم سوار می‌شوند.
او تصمیم گرفت از پاکت سوئیچینگ به‌عنوان عنوان فناوری زیربنایی آپرانت استفاده کند. جالب آنکه این فناوری، هنوز هم بخش عمده‌ای از اینترنت امروزی را تشکیل می‌دهد.

 

ARPA

 

 همچنین، ساختن شبکه‌ای که کنترل توزیع شبکه در چندین کامپیوتر را کنترل کند نیز تصمیم تصمیم زنده‌یاد رابرتس بود. شبکه توزیع نیز یکی دیگر از پایه‌های اینترنت امروزی است
علاقه آقای رابرتس به شبکه‌های کامپیوتری، هنگامی آغاز شد كه وی در اوایل دهه ۱۹۶۰میلادی، یک دانشجوی مقطع تحصیلات تکمیلی درMIT بود.
او به کار همکار دیرینه‌اش یعنی لئونارد کلاینراک که سرگرم تحقیق روی جنبه های نظری شبکه‌های کامپیوتری بود و به تحلیل جریان اطلاعات می‌پرداخت، به دقت توجه کرد و به آن علاقه‌مند شد.
گفتنی استARPA تحت رهبری دکتر رابرتس توانست قابلیت‌های شبکه‌های کامپیوتری را به چیزی فراتر از یک جامعه از دانشمندانی که آپرانت را بنا نهاده بودند، گسترش دهد.

مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *