چرخه حیات هر شرکت فناوری بزرگ 10 سال است

چرخه حیات هر شرکت فناوری بزرگ 10 سال است

هر یک از شرکت‌های فناوری بیش از 10 سال نمی‌توانند به صورت کاملا موفق در بازار جهانی حضور یابند و حتی مایکروسافت و اپل هم ازاین قانون مستثنی نبوده‌اند.

 

 

فراگیر شدن فناوری در زندگی روزمره باعث شده است تا به‌جز مراکز فعال در حوزه فناوری،‌ دیگر شرکت‌ها و سازمان‌ها نیز از این روند تاثیر بپذیرند و این طور که مرکز تحقیقاتی گارتنر بر پایه بررسی‌های جدید خود اعلام کرده است، سرعت قابل ملاحظه فناوری در عصر حاضر باعث شده است چرخه حیات هر یک از شرکت‌های فعال در این حوزه به کمتر از ۱۰ سال برسد.
به گزارش شماران سیستم، “استیو پرینتایس”(Steve Prentice) مدیر مرکز Gartner Fellow در این خصوص گفت: «چرخه طولانی‌مدت توسعه فناوری این روزها بر تمامی کسب‌وکارها اثر گذاشته است و باید توجه داشته باشید که اگر در حوزه فناوری فعالیت می‌کنید، رقیب اصلی شما تا کمتر از ۱۰ سال از میدان بیرون می‌رود. البته این جریان در صورتی اتفاق می‌افتد که شما تا آن زمان دوام آورده باشید که البته این روزها کمتر شرکت فناوری دیده می‌شود که بتواند طی یک دوره زمانی ۱۰ ساله محبوبیت خود را حفظ کند و از سود و درآمد آن کاسته نشود.»
پرینتایس در مورد دوره زمانی حضور هر یک از شرکت‌های فناوری بزرگ و کوچک در سمپوزیوم Gartner Symposium/ITxpo که در شهر بارسلونای اسپانیا برگزار شده بود صحبت کرد.
او توضیح داد که شرکت‌های بزرگی از جمله IBM، Nokia، MySpace، Kodak، Borders، HMV و … که تا مدتی پیش قطب فناوری جهان در بخش‌های مختلف محسوب می‌شدند، این روزها به طور کامل از گردونه رقابت خارج شده‌اند و شرکت‌های کوچک‌تر که حتی توان رقابت با آن‌ها را نداشتند، بازار را در دست گرفته‌اند.
به عقیده او، تاریخ ثابت کرده است که هر یک از شرکت‌های فناوری بیش از این دوره زمانی نمی‌توانند به صورت کاملا موفق در بازار جهانی حضور یابند و حتی مایکروسافت و اپل هم که این روزها از محبوبیت آنها کاسته شده است، از این قانون مستثنی نبوده‌اند و عرصه را به رقیب بعدی واگذار کرده‌اند.
پرینتایس در ادامه گفت: «برای رقابت در این بازار، بزرگان این عرصه باید فضای کاری خود را به طور کامل نابود کنند و فضای جدید را برای خود تعریف کنند تا بتوانند دوره حیاتشان را افزایش دهند.»
او اظهار داشت: «نوکیا بزرگ‌ترین مثال در این زمینه محسوب می‌شود که با پافشاری روی استراتژی‌های قبلی باعث شد به طور کامل از بازار جهانی تلفن‌های همراه حذف شود و در نهایت به شرکت مایکروسافت واگذار شود. اپل یکی دیگر از مثال‌های خوب در این زمینه محسوب می‌شود که با عدم تغییر در فناوری‌های خود و تکرار استراتژی‌های قبلی، گرفتار نوعی تکرار شده است و حاکمیت خود بر بازار جهانی را از دست داده است.»

مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *