گوگل با هدف پیشتازی کوانتومی در حال تست یک کامپیوتر 72 کیوبیتی است

شماران سیستم – تلاشهای رایانش کوانتومی IBM در خطر عدم موفقیت قرار گرفته است.

تلاشهای رایانش کوانتومی IBM در خطر عدم موفقیت قرار گرفته است.
گوگل تلاشهایش در حوزه رایانش کوانتومی را با تست یک ماشین مجهز به 72 کیوبیت تشدید نموده است، اقدامی که به معنای پشت سر گذاشتن کامپیوتر 50 کیوبیتی IBM خواهد بود.

به گزارش شماران سیستم به نقل از سایت اینکوایرر، متخصصان غول جستجوی اینترنتی گوگل امیدوارند بتوانند از این کامپیوتر برای نشان دادن امکان پیشتازی کوانتومی استفاده کنند، حوزه¬ای که در آن یک کامپیوتر کوانتومی می تواند یک وظیفه یا محاسبه را به اجرا در بیاورد که انجام آن برای یک کامپیوتر مرسوم امکانپذیر نیست، یا می تواند عملکردی برتر از یک ابررایانه از خود نشان دهد بدون اینکه نیاز به رویه آزاردهنده اصلاح خطا داشته باشد.

عموما تصور می شود که برتری کوانتومی نیاز به کامپیوترهای 50 کیوبیتی یا بیشتر دارد، که، با توجه به طبیعت جزئی بیتها که همزمان در هر دو حالت 0 و 1 قرار دارند و مصرف بالای برق و نیاز به خنک کنندگی مورد نیاز برای کنترلشان، ساخت و مدیریت و اجرای کامپیوترهای کونتومی بزرگتر دورنمایی دلهره آمیز دارد.

با این حال، IBM به ایده ای عملی برای این رسیده است که کامپیوترهای مرسوم عملکردی شبیه 56 کیوبیتیها داشته باشند؛ این در حالیست که پیش از این تصور می شد محدودیتهای حافظه ای باعث محدود شدن چنین شبیه سازیهایی به 49 کیوبیت شده باشد. در این راستا، به نظر می رسد مرز برتری کوانتومی در حال فراتر رفتن از 50 کیوبیت باشد.

شاید به این خاطر است که ماشین کوانتومی جدید گوگل 72 کیوبیتی است، الگویی که شبیه پوسته و فلسهای یک میوه کاج است، که باعث شده نام «کاج زبرمیوه (Bristlecone)» به این کامپیوتر داده شود.

گوگل، با این کامپیوتر کوانتومی جدید، در صدد دستیابی به بهترین نرخ خطایی است که با کامپیوتر نه کیوبیتی خود به آن رسید، ولی این بار در مقیاسی به مراتب بزرگتر.

جولین کلی، دانشمند محقق در لابراتوار Quantum AI گوگل، توضیح داده است که: «ما معتقدیم که Bristlecone از این بابت می تواند یک اثبات اصل مجاب کننده برای ساخت کامپیوترهای کوانتومی مقیاس بزرگتر باشد».

«کار با دستگاهی مانند Bristlecone با خطای سیستمی پایین نیازمند هارمونی بین طیف کاملی از جنبه های تکنولوژیکی، از الکترونیک کنترل و نرم افزار تا خود پردازنده، خواهد بود. دستیابی به این هدف مستلزم مهندسی دقیق سیستمها در طی چند تکرار است.

«ما محتاطانه خوشبین هستیم که برتری کوانتومی با Bristlecone قابل حصول باشد، و احساس می کنیم که یادگیری نحوه ساخت و اجرای دستگاههایی در این سطح از عملکرد، چالشی هیجان انگیز خواهد بود!»

در حال حاضر کار در تمام در مرحله تحقیق و آزمایش است، به همین خاطر نباید به این زودیها انتظار یک رایانش کوانتومی که از Google Assistant استفاده کند را داشته باشیم. ولی این هم یک گام دیگر در مسیر تبدیل کردن رایانش کوانتومی به یک واقعیت ملموس خواهد بود.
  

 
مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *