طبق تحقیقات محققان، آب به وسیله ی شهاب سنگ ها و اجرام آسمانی به سیاره های مختلف از جمله سیاره ی ما منتقل شده است. اما این آب چگونه در اجرام آسمانی وجود داشتند؟ در ادامه با گویا آی تی همراه شوید.
طبق مقاله ی منتشر شده توسط انجمن سلطنتی اختر شناسی که توسط دانشگاه Warwick رهبری می شود، تحقیقات اخیر نشان دهنده ی چگونگی وجود آب در دنباله دار ها و شهاب سنگ ها می باشد. این اجرام آسمانی در بردارنده ی مقادیر عظیمی از آب هستند. آن چیزی که جالب است، سیاره های دیگر هستند. در واقع، اگر آب موجود در زمین ، یکی از عوامل حیات ، به وسیله ی اجرام آسمانی موجود در فضا آورده شده باشد پس به طور منطقی این اجرام به سیاره های دیگری هم سقوط کرده اند و مقادیر زیادی از آب را بر جای گذاشته اند. این عامل احتمال وجود حیات فرازمینی را که امری محتمل بود، بسیار بالاتر برده است.
Roberto Raddi ، رهبر تیم تحقیقاتی یاد شده و عضو انجمن اختر فیزیک دانان و اختر شناسان دانشگاه Warwick ، در این باره می گوید:
اجرام آسمانی غنی از آب در سر تا سر منظومه ی شمسی و به احتمال قریب به یقین در تمام سیاره ها سقوط کرده اند. شهاب سنگ های حاوی آب در مریخ یافت شده اند.
اخیراً دانشمندان به نتایجی رسیده بودند که حاکی از وجود آب در زیر سطح مریخ بود. شاید دلیل این امر، وجود اجرام آسمانی غنی از آب باشد. طبق مشاهدات گروه یاد شده بوسیله ی تلسکوپ William Herschel در جزیره ی Canary ، مقار زیاد و قابل توجهی از گاز هیدروژن و اکسیژن در اتمسفر کوتوله ی سفید SDSS J1242+5226 کشف شده است. لازم به ذکر است که مولکول آب از دو گاز هیدروژن و اکسیژن بدست می آید. این کوتوله ی سفید تقریباً از لحاظ اندازه مشابه سیاره ی Ceres است که در چند ماه اخیر همه را متوجه خود کرده بود.
دکتر Raddi در این باره خاطر نشان کرد:
مقدار آب موجود در کوتوله ی سفید SDSS J1242+5226 برابر با ۳۰ تا ۳۵ درصد مجموع آب های موجود در همه ی اقیانوس های زمین است.
به احتمال دانشمندان، زمین در مییلون ها سال پیش چیزی جز خشکی نبود. در کهکشان خودمان ، کهکشان راه شیری ، کوتوله های زیادی وجود دارند که دارای این مقدار آب می باشند.
اگر مایل به مطالعه ی این مقوله با جزئیات هستید، مقاله ی یاد شده در Monthly Notices of the Royal Astronomical Society به چاپ رسیده است.
[ منبع : Phys ]