گام نهادن بر قله دماوند، قله ای که بر بلندای ایران و خاورمیانه ایستاده است، یکی از ماندگارترین خاطرات هر فردی است چالش با طبیعت کاری است بس سترگ. آدمی برای آن که مقاومت خود را در مواجه با مشکلات بسنجد خود را با چالشهای جدید روبرو می سازد. یکی از شاخص های توانمندی در مقابل مشکلات، چالش با طبیعت است. این آزمونی است شخصی و داوطلبانه. برای چالش با طبیعت، باید آن را دوست بداری؛ به آن احترام بگذاری و از او یاری بخواهی تا آغوشش را بهرویت باز کند تا موفق شوی؛ تا سرت را بالا بگیری و به خود افتخار کنی.
صعودی بس هیجانانگیز در روزی آفتابی و زیبا همراه با یخچالهایی که مسیر صعود به قله را به کوهنوردان یادآوری می کردند و دم دادن با گاز گوگرد که آنان را به هماوردی می طلبید؛ همه این نشانهها طلیعه یک روز به یاد ماندنی را به انتظار می کشید. صعود به قله دماوند توسط گروه شرکتهای شماران سیستم در تاریخ 5 مرداد 1398 یکی از خاطرات ماندگار این شرکت و تک تک اعضای گروه است. صعودی که روز قبل به بارگاه سوم ختم شده بود امروز قبل از سپیده صبح شروع و یک ساعت قبل از ظهر با افتخار و چشمانی پراشک از شوق دیدار محبوب و ایستادن بر بلندای دماوند با پرچمها و نشانههای شخصی و شرکتی خود را در تاریخ ثبت کردند.
برای آن که بدانی کیستی، کجایی و چه می خواهی، چه زیبا بود این صعود، برگ زرینی از دوستی با طبیعت و احساس غرور از بودن در کنار مظاهر عظیم آن.
دَماوَند کوهی در شمال ایران است که با ارتفاع ۵۶۱۰ متر از سطح دریا، بلندترین کوه ایران و خاورمیانه و بلندترین آتشفشان آسیا است. قله دماوند در لیست ده قله معرفی شده نشنال ژئوگرافی به عنوان دهمین قله دشوار و دیدنی ذکر شده و صعود آن به کوهنوردان جهان پیشنهاد شده است . ارتفاع نسبی دماوند، که با اندازهگیری ارتفاع قلّه نسبت به پستترین درّهٔ بین این قله و نزدیکترین قلّهٔ مرتفعتر تعیین میشود، ۴٬۶۶۷ متر است که دماوند را در ردهٔ دوازدهم در میان بلندترین قلّههای دنیا از نظر ارتفاع نسبی قرار میدهد.از این نظر دماوند، پس از اورست، آکونکاگوا در آرژانتین، دنالی در آمریکا، کلیمانجارو در تانزانیا، وینسون در جنوبگان، البروس در روسیه و مون بلاندر آلپ، دوازدهمین کوه برجسته و مستقل دنیاست و ارتفاع نسبی آن بالاتر از کوههای کی۲، نانگاپاربات، کانگچنجونگا و بسیاری از کوههای بلند دیگر است. دلیل اصلی دیده شدن کوه دماوند از فاصلههای بسیار دور نیز همین ارتفاع نسبی بالای دماوند است.
دماوند را یک کوه آتشفشان نیمه فعال میدانند و گفته میشود که نخستین فوران آن نزدیک به ۲ میلیون سال پیش رخ داده است. عمر این کوه را حدود ۳۸ هزار و ۵۰۰ سال تخمین زدهاند.آخرین آتشفشانی آن در حدود ۱۰ هزار سال قبل روی دادهاست. به همین دلیل چشمههای آبگرم و گوگردی فراوانی دارد. دماوند سالانه پذیرای تعداد کثیری از کوهنوردان سراسر جهان و ایران بوده و مطابق مقررات مورد عمل فدراسیون کوهنوردی ، صعود موفق به این قله در حکم مقام سوم کشوری این رشته ورزشی محسوب میشود.
در جبههٔ جنوبی کوه دماوند آبشاری یخ زده وجود دارد که در جهان منحصر به فرد است. بلندی آبشار یخی ۷ متر و قطر آن ۳ متر است که یخ آن هیچگاه ذوب نمیشود. .دماوند در تاریخ سیزدهم تیرماه سال ۱۳۸۷ به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملّی ایران ثبت شد.