شماران سیستم – گوگل به تازگی بخش کیفیت جدیدی را روی سایت توسعه دهنده اندروید خود قرار داده است و در آن چک لیست Core App Quality را بهروز کرده است. این اقدامات نشان دهنده افزایش تلاش گوگل برای بالا بردن کیفیت نرمافزارهای اندرویدی در زمینههایی نظیر عمر باتری و حفظ و حریم خصوصی است.
گوگل با بهروزکردن چک لیست Core App Quality در تلاش است تا کیفیت نرمافزارهای ارائه شده برای سیستم عامل اندروید را افزایش بدهد.
به گزارش شماران سیستم به نقل از وبسایت خبری تحلیلی infoq،گوگل به تازگی بخش کیفیت جدیدی را روی سایت توسعه دهنده اندروید خود قرار داده است، و در آن چک لیست Core App Quality را بهروز کرده است. این اقدامات در واقع نشان دهنده افزایش تلاش گوگل برای بالا بردن کیفیت نرمافزارهای اندرویدی در زمینههایی نظیر عمر باتری و حفظ حریم خصوصی کاربران است.
علاوه بر این، چک لیست جدید شامل ترندهای جدید نرمافزاری از قبیل کنترل با استفاده از حرکت دست نیز هست.
از نقطه نظر فنی، چک لیست Core App Quality شامل پنج شاخص اصلی در رابطه با کیفیت نرمافزارها است. گوگل در رابطه با شاخص Visual Experience یا تجربه بصری پیشنهاد میکند که نرمافزارها برای داشتن ظاهری مدرن و پشتیبانی راحتتر از تم تاریک از Material Design Components استفاده کنند.
همچنین پشتیبانی از کنترل با استفاده از حرکت دست نیز برای نرمافزارها پیشنهاد شده است. علاوه بر اینها، در این بخش توصیههای مختلفی در رابطه با اعلانات مرتبط با کانالها، اولویتها و گروهها ارائه شده است.
علاوه بر موارد فوق، بخش جدیدی به نام Media که زیرمجموعه بخش اصلی Functionality واقع شده است، پیشنهاد میکند که ویدیوها از فشردهساز ویدیوی HEVC استفاده کرده و از حالت تصویر در تصویر حین پلیبک پشتیبانی کنند.
همچنین نرمافزارها میبایست محتوا را با Android Sharesheet به اشتراک بگذارند، زیرا آنها به صورت پیشفرض از اندروید 11 به بعد از سایر نرمافزارهای نصب شده روی دستگاه اطلاع نخواهند داشت.
همچنین گوگل برای افزایش عمر باتری به جای اجرای سرویسهای پسزمینه، استفاده از Kotlin coroutines، WorkManager و AlarmManager را پیشنهاد کرده است.
شاخصهای اصلی دیگر در دو بخش عملکرد و پایداری نرمافزار خلاصه شدهاند.
گوگل برای ثبت معیارهای نرمافزار، استفاده از ابتکار Android vitals را توصیه میکند و به توسعه دهندگان یادآوری میکند که میتوانند خطاهای Application Not Responding یا ANR را برطرف کنند.
نکته مهم اینکه قانون جدید ارائه شده توسط این کمپانی با شفافیت تمام اعلام میکند که نرمافزارها نباید از APIهای خصوصی اندروید استفاده کنند.
همچنین برای بهبود حریم خصوصی و امنیت، برنامهها میبایست: حداقل اجازه ممکن را درخواست کنند، محتوای وب را به طور ایمن نشان دهند، و کاربران را با شناسههای سختافزاری مانند IMEI ردیابی نکنند.
بخش جدید هویت، استفاده از قابلیتهایی نظیر تکمیل خودکار برای پر کردن اطلاعات کاربری، OneTap برای ورود به سیستم و احراز هویت بیومتریک را برای حفاظت از اطلاعات حساس توصیه میکند.
ضمنا گوگل تصمیم دارد تا در آیندهای نه چندان دور، چک لیست نرمافزار سایر دستگاهها نظیر تبلتها، پوشیدنیها، تلویزیونها، خودروها و… را بهروز کند. با این حال زمان انجام این کار هنوز مشخص نشده است.