در این مطلب می خواهیم بررسی کنیم که کارآموز حسابداری کیست و چه وظایفی دارد. برخی از کار آموزان می توانند دانشجویان رشته های حسابداری باشند و برخی نیز می توانند به صورت تجربی به حسابداری بپردازند. به همین دلیل قصد داریم در این مقاله این موارد را مورد بررسی قرار دهیم که این افراد چه شرایطی دارند. کارآموزان حسابداری افرادی هستند که امکان وارد شدن به بخش حسابداری یک مجموعه را دارند و می توانند به صورت واقعی به حسابداری مشغول شوند، البته که مدیریت امور بر عهده مدیران حسابداری می باشد. کارآموزان حسابداری می توانند با حضور در دوره های کارآموزی، تجربه های واقعی به دست آورند.
شرح وظایف کارآموزان حسابداری می تواند بسیار گسترده باشد. البته که این اتفاق برای آن ها به صورت ناگهانی نمی افتد بلکه قدم به قدم در آموزش حسابداری پیش می روند و تجربه کسب می کنند. آن ها در تهیه گزارش های مختلف و همچنین انجام تحقیقات برای بررسی مغایرت های موجود در حساب ها و سایر وظایف، می توانند زیر نظر مسئول مستقیم خود فعالیت کنند.
نرم افزارهای اتوماسیون اداری به انجام بهتر کارها و تدوین استراتژی اصولی، به مدیران و کارکنان سازمان ها کمک خواهند کرد.
شرح شغلی کارآموز حسابداری
یک کارآموز حسابداری باید درک صحیحی از مدیریت منابع مالی و ثبت قرارداد های مالی داشته باشد و بتواند این موارد را به درستی درک کند. این شخص باید برای کسب تجربه و همچنین یادگیری دارای آمادگی های لازم بوده تا بتواند آمادگی خود را برای قرار گرفتن در شرایط کاری نشان دهد. تمامی مراحل کسب تجربه و آموزشی که کارآموز حسابداری پشت سر میگذارد زیر نظر کارشناسان و مسئولان حسابداری می باشد. در واقع کارآموز حسابداری هیچ کاری را بدون درخواست و نظارت مدیر مسئول خود انجام نمی دهد و در حین انجام هر کاری آموزش های لازم ارائه می شود. برخی از مشاغلی که یک کارآموز حسابداری می تواند فعالیت خود را شروع کند عبارتند از:
- تهیه کردن گزارش های مالی
- تهیه صورت های ورودی مالی
- کار کردن با نرم افزار حسابداری
- تجزیه و تحلیل داده های واقعی مالی در شرایط خاص شرکت
- کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نرم افزار حسابداری
یک کارآموز حسابداری تقریبا تمامی وظایف را زیر نظر کارشناسان متخصص بر عهده دارد. کارآموز حسابداری شخصی است که مانند یک بازیکن، با کار تیمی آشنایی دارد تا بتواند وظایف خود را به طور کامل انجام دهد و خود را در موقعیت کسب تجربه و آموزش قرار دهد.
مهارت های یک کارآموز حسابداری چیست؟
شما می خواهید به عنوان یک کارآموز حسابداری عالی و حرفه ای شناخته شوید؟ پس باید درک درستی از اصول و استانداردهای مالی داشته باشید؛ همچنین داشتن روحیه مثبت و نگرشی کامل در این حوزه می تواند به شما کمک کند. برخی از مهم ترین خصوصیاتی که یک کارآموز حسابداری باید در خود تقویت کند عبارتند از:
- داشتن قابلیت مشارکتی بودن و انجام کارهای تیمی
- باید قابل اعتماد باشد
- مسئولیت پذیر باشد
- مشتاق یادگیری باشد
نرم افزار زنجیره تامین برای بررسی موجودی کالاها و ارائه گزارش دقیق از روند سازمان بسیار مفید می باشد.
مسئولیت های کارآموز حسابداری
می توانیم هفت مورد را به عنوان مهم ترین مسئولیت های یک کارآموز حسابداری به شما معرفی کنیم تا بیشتر با عنوان کارآموز حسابداری و وظایف او آشنا شوید. این هفت مورد شامل موارد زیر می باشد:
- مدیریت اطلاعات حساس و محرمانه
- سعی به یادگیری بیشتر و تکمیل اطلاعات خود
- پیگیری و ردیابی تمامی صورت حساب های مالی و بدهی ها
- آشنایی با نحوه صحیح کار کردن با نرم افزار حسابداری را بیاموزد
- آماده کردن گزارش های مالی، ترازنامه و فاکتورهای خرید و فروش
- باید تمامی اعضای حسابداری را تحت شعاع کار و وظایف خود قرار دهد.
- کوشا بودن در ثبت و نگهداری سوابق مالی تا بتواند در این راستا تمامی کارهای لازم را برای گزارش انجام دهد.
شرایط کارآموز حسابداری
حالا می دانید که کارآموز حسابداری کیست، در این بخش قصد داریم به عنوان بخش های پایانی این مطلب برای شما عزیزان در خصوص شرایط کارآموزی اطلاعاتی را ارائه دهیم. این شرایط مهم عبارت اند از:
کارآموز حسابداری شخصی است که باید به تازگی فارغ التحصیل شده باشد یا این که به صورت همزمان در دوره های آموزشی دانشگاهی در رشته های لیسانس یا فوق لیسانس فعالیت داشته باشد.
باید دوره مقدماتی حسابداری را پشت سر گذاشته باشد و در این شرایط نیز موفق عمل کرده باشد؛ همچنین بسیار مهم است که با اصول اصلی و استاندارد های لازم در حسابداری به خوبی آشنا باشد و بداند صورت های مالی چه هستند و چه ویژگی هایی دارند.
باید در دوره بر اساس میانگین استانداردهای شرکت ها نمره کسب کرده باشند. برخی از شرکت ها فارغ التحصیلانی را که دارای معدل های پایینی هستند به صرف پشت سر گذاشتن دوره ها نمی پذیرند و باید حتما معدل بالایی داشته باشند.
این افراد باید استعداد های ریاضی داشته باشند و همچنین به کامپیوتر مسلط باشند.
دارای مهارت های ارتباطی کتبی و شفاهی بسیار قوی و زیادی باشند تا بتواند مکاتبات اداری را به درستی انجام دهند.
باید دارای سطح بالایی از کارایی و همچنین دقت و مسئولیت پذیری باشند.
توانایی پذیرش چالش های جدید در کار خود را داشته باشند.
نتیجه گیری
حالا شما هم می دانید یک کارآموز حسابداری کیست و چه وظایفی دارد. اگر تجربه ای در این زمینه دارید با ما به اشتراک گذارید. شرکت شماران سیستم با گردهمایی افراد حرفه ای و با تجربه در زمینه های مختلف حسابداری آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد. اگر به دنبال سفارش نرم افزارهای داشبورد مدیریتی یا سایر نرم افزارهای اتوماسیون اداری هستید، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.