نرم افزار بهای تمام شده

بهای تمام شده چیست و چه اهمیتی دارد؟

یکی از شاخص‌های اصلی سنجش عملکرد مجموعه‌های تولیدی، محاسبه بهای تمام شده کالا می‌باشد. دسترسی به بهای تمام شده واقعی کالای تولید شده، امکان برنامه ریزی و هدفگذاری دقیقی برای هدفمند کردن هزینه‌ها و افزایش سودآوری به مدیران کارخانه‌ها خواهد داد.

تجزیه و تحلیل گزارش بهای تمام شده کالا، می‌تواند بصورت مستقیم بر تغییر روش‌های تولید و تصمیم گیری‌های مدیریتی منجر شود. نرم افزار بهای تمام شده، بعنوان یک دستیار و تحلیلگر، در خدمت مدیران خط تولید خواهد بود تا با ثبت عملکرد واقعی فرآیندهای تولید، امکان محاسبه بهای تمام شده واقعی کالاها را فراهم سازد. نرم‌افزار بهای تمام شده شماران، بر مبنای فرآیندهای تولید، می‌تواند بهای تمام شده کالاها در هر مرحله از تولید را محاسبه نماید.

این نرم‌افزار با پوشش حداکثری نیازهای مجموعه‌های تولیدی که محصولات آنها به‌صورت مرحله‌ای، سفارش کار یا محصولات فرعی (روش برگشتی) تولید می‌شوند قابلیت اجرا دارد. نرم‌افزار بهای تمام شده شماران قادر است علاوه بر بهای تمام شده محصولات، بهای تمام شده کالاهای نیم‌ساخته را نیز به‌تفکیک مواد، دستمزد و سربار در پایان هر ماه‌ محاسبه و گزارش نماید. گزارش‌های بهای تمام شده بدون کوچکترین مغایرتی با گزارش‌های حسابداری، فروش و انبار مطابقت دارد. این گزارش‌ها به‌صورت ماهانه و سالانه و بر اساس روش دائمی ثبت موجودی‌ها ارائه می‌گردد.

photo 2023 08 22 15 23 13

امکانات نرم افزار بهای تمام شده شماران سیستم

گزارش‌های ماژول بهای تمام شده

برخی دیگر از قابلیت‌های نرم افزار بهای تمام شده شماران سیستم

بهای تمام شده کالای فروش رفته چیست؟

بهای تمام شده کالای فروش رفته، مربوط به هزینه‌های مستقیمی است که یک شرکت برای تولید کالاهای فروخته شده پرداخت خواهد کرد. این مقدار شامل هزینه‌هایی است که صرف تولید کالا، نیروی انسانی و … می‌شود. به صورت کلی، بهای تمام شده هزینه تولید محصولاتی است که یک شرکت به فروش می رساند. بنابراین برای محاسبه هزینه، تنها مواردی لحاظ می‌شوند که مربوط به تولید محصولات است و هزینه‌های غیر مرتبط که شامل فروش، بازاریابی و توزیع کالاها می‌باشد، در محاسبه بهای تمام شده در نظر گرفته نمی‌شوند. انواع بهای تمام شده کالای فروش رفته عبارتند از:

  • بهای تمام شده اختیاری
  • اقلام تفاضلی بهای تمام شده
  • بهای تمام شده مستقیم و غیر مستقیم
  • بهای تمام شده فرصت از دست رفته
  • بهای تمام شده قابل کنترل و غیر قابل کنترل

کاربرد محاسبه بهای تمام شده کالا

گزارش‌های مهمی که در نرم افزار بهای تمام شده وجود دارند، اطلاعات مفیدی را به مدیران سازمان‌ها ارائه می‌دهند که در اتخاذ تصمیم‌های کوتاه و بلند مدت آنها تاثیر‌گذار خواهد بود. با توجه به اینکه بهای تمام شده شامل گزارش‌های کامل از قیمت مواد اولیه، دستمزد و سایر هزینه‌های سربار می‌باشد، مدیران مربوطه با تجزیه و تحلیل بهای تمام شده کالاها و میزان تاثیر عوامل مختلف، می‌توانند اقداماتی را در راستای کاهش هزینه‌های تولید محصول و افزایش بهره‌وری در نظر بگیرند.

محاسبه دقیق سود و قیمت گذاری، یکی دیگر از کاربردهای محاسبه بهای تمام شده است. نکته‌ای که در این قسمت وجود دارد این است که شما نمی‌توانید بدون بررسی هزینه‌های تولید کالا، قیمت مناسبی را برای محصول در نظر بگیرید، چرا که در غیر این صورت، سازمان شما دچار ضررهای مالی یا در بعضی موارد ورشکستگی خواهد شد.