شماران سیستم – مایکروسافت، انعقاد یک کنوانسیون جهانی در مسئلۀ امنیت سایبری و تشکیل یک سازمان مستقل برای بررسی و نظارت بر حملات دولت-ملت شد.
برد اسمیت، مدیر ارشد بخش حقوقی مایکروسافت اخیرا در کنفرانس آر.سی.ای سانفرانسیسکو، اذعان داشت که حملات سایبری، در حال افزایش هستند و مقابله با آنها، به همکاری در تمامی سطوح و در سراسر جامعه نیاز دارد.
گفتنی است حملهای که در نوامبر ۲۰۱۴ به اطلاعات شرکت سونی پیکچرز شد، همه را به این فکر انداخت که با دقت بیشتری به این قضیه نگاه کنند و با شدت و حدت بیشتری با آن مقابله نمایند.
به گزارش شماران سیستم به نقل از کامپیوتر ویکلی، اسمیت همچنین اظهار داشت از زمانی که ما این مسائل را با دقت بیشتری بررسی کردیم، دیدیم که فضای مجازی، به نوبۀ خود یک میدان نبرد محسوب میشود. کارشناسان امنیت اطلاعات، در مرکز این جنگ هستند زیرا اولین کسانی هستند که در صورت وقوع هرگونه مشکلی باید پاسخگو باشند.
در طول زمانی معادل بیش از دوسوم از طول یک قرن، دولتها موفق شدهاند که از غیرنظامیان در برابر خسارات جنگ محافظت کنند، اما وقتی بحث به حملات سایبری کشیده میشود، حتی در زمان صلح هم، شهروندان مورد اینگونه حملات قرار میگیرند.
همین عوامل باعث میشود که آحاد جامعه بخواهند با چنین حملاتی مقابله کنند و جلوی خسارت آنها را بگیرند. به گفتۀ اسمیت، مقابله با این تهدیدات باید بر طبق اصول خاصی انجام شود. اولاً هر فرد و شرکتی باید هر کاری که میتواند انجام دهد تا امنیت سایبری خود را بالا ببرد. او برخی از ابتکاراتی که مایکروسافت برای حفاظت از مشتریان انجام میدهد را شرح داد.
گام بعدی این است که همۀ ما باید بدانیم راه بسیار طولانی تا پیروزی فاصله داریم و باید تا جایی که توان داریم با این مشکل مقابله کنیم. زمان آن فرارسیده است که صنعت تکنولوژی، دولتهای دنیا، مثل سال ۱۹۴۸ دور هم جمع شوند و کنوانسیونی مثل کنوانسیون چهارم ژنو شد، منعقد کنند. دولتها باید از شهروندان خود در مقابل حملاتی که در فضای مجازی صورت میگیرد، دفاع کنند.
اکنون که دولت آمریکا تغییر کرده، فرصت خوبی است که رؤسای جمهور آمریکا و چین دور یک میز بنشینند و گامی برای رسیدگی به اینگونه حملات که موجب نگرانی دنیا شده است، بردارند.