شماران سیستم – یک الگوریتم جدید که شکل گیری اولیه عروق خونی را تشخیص میدهد میتواند تومورهای بدخیم را نیز تشخیص داده و میزان موفقیت درمان را افزایش دهد.
پژوهشگران دیتا61 سی.اس.آی.آر.اُ در حال توسعه یک ابزار نرمافزاری ویژه هستند که میتواند تشخیص رگزایی را به شکل قابل توجهی بهبود بخشد.
در فرآیند رگزایی، عروق خونی جدید تشکیل میشود، و بطوری که دانش پزشکی نشان میدهد، تشخیص داده شده که به قبل از رشد سرطان، رگزایی اتفاق میافتد و بنابراین اگر بتوان این پدیده را تشخیص داد، تشخیص زودهنگام سرطان، بسیار راحت خواهد بود.
به گزارش شماران سیستم به نقل از ونچربیت، تشخیص زودهنگام رشد عروق خونی میتواند منجر به تشخیص هرچه سریعتر رشد تومور بدخیم گردد و بدین ترتیب این کار، یک عامل کلیدی در درمان موفقیتآمیز بوده و بعنوان یک گام بلند، میتواند به بقای بیمار منجر میشود.
مطابق این گزارش در مطالعهای که به تازگی صورت گرفته، پژوهشگران دیتا61 با همکاری پژوهشگران موسسه فیزیک کاربردی شانگهای از آکادمی علوم چین، موفق شدند طی یک پژوهش، از مغز و کبد موش در مراحل مخلتف رشد سرطان عکس بگیرند.
این پژوهشگران 26 عکس سه بعدی با وضوح بالا را که از موشها توسط مرکز تابش سینکروترون شانگهای (اس.اس.آر.اف) گرفته شده بود را تجزیه و تحلیل کردند.
این تیم با استفاده از تصاویر مذکور، سپس یک الگوریتم قوی را ایجاد کردند تا بتوانند عروق را به شکلی صحیح بازنمایی کنند و اطلاعات طول و شکلی عروق خونی و شاخهای آن را نگهداری نمایند.
مطابق جزئیات اعلام شده، این توسعه جدید با استفاده از تکنیکی تحت عنوان محدودیتهای نقطه پایانی انجام شد.
نقاط پایانی، در حفط قابلیتهای هندسی عروق خونی جدید از جمله الگوهای شاخهها و طول عروق انتهایی بسیار مهم و حیاتی هستند.
گفتنی است تاکنون، تصاویر مربوط به ساختار عروق خونی که با وضوح بالا گرفته شده است نیز جزئیات و دقت محدود دارد. تعیین کمیت دقیق تغییرات عروق به ویژه تعداد شاخههای انتهایی، میتواند نقشی اساسی را در ارزیابی دقیق و درمان ایفا نماید.
شایان ذکر است که درمان ضدرگزایی به منظور جلوگیری از سرطان و رشد عروق خونی اتفاق میافتد. توانایی نظارت مداوم بر تکثیر و رشد عروق خونی در طول زمان، لازم است و واکنش بیماران مختلف نسبت به این درمان میتواند متفاوت باشد.
نرمافزار مورد بحث به پژوهشگران کمک میکند که بتوانند به این تغییرات نظارت داشته باشند.
بدین ترتیب فناوری اطلاعات و به ویژه نرمافزار، مستقیما وارد دانش پزشکی شده و بمنظور ارتقاء توانایی تکنولوژیکی جهت سلامت انسانها نقش موثری ایفا مینماید.