با توجه به تولید سیستم جدید اتوماسیون تحت وب، به نام”شاتو پلاس” توضیحاتی من باب نحوه عملکرد ،زیرساخت ها پرداخته و به بیان تفاوتهای این محصول با شاتو می پردازیم.
شاتو پلاس از معماری سرویس گرا استفاده می کندکه از هسته .NetCore و از فریمورک انگولار بهره می برد.
انگولار یک فریمورک وب اپلیکیشن متن باز است که اولین بار در سال ۲۰۰۹ توسط میسکو هوری و آدام آبرونز توسعه یافت. که بعد ها توسط گوگل تغییراتی بنیادین در راستای بهینه سازی آن انجام گرفت در حال حاضر این فریمورک توسط گوگل توسعه داده میشود و آخرین نسخه آن(در زمان تهیه این متن) 5 می باشد. اول از همه اینکه انگولار یک فریمورک به شما این امکان را میدهد که کدهای خود را تکنیکی و بهینه بنویسید، تغییر بدهید و تنظیمات استاندارد را روی آن پیاده سازی کنید. انگولار یک فریمورک قدرتمند جاوا اسکریپتی برای تولید و توسعه وب اپلیکیشن های مدرن و ساخت برنامههای تک صفحهای سمت کاربر(Single Page Application-SPA)، توسط HTML ،CSS و TypeScriptاست. این فریمورک، حاوی اجزایی برای سهولت ارتباط داده ها، طراحی ماژولار، کار با سرویسهای سمت سرور وب و … می باشد.لازم به ذکر است که زبان TypeScript، زبان اول و توصیه شدهی کار با انگولار است به این نحو به یک طراحی شیءگرا، مدرن و با قابلیت نگهداری بالا خواهید رسید که با تمام مرورگرهای جدید نیز سازگار است. این سوال برای شما پیش میآید که SPA یا برنامه های تک صفحهای چیست؟ برنامه های مبتنی بر وب یا موبایل که با تکنولوژی SPA ساخته میشوند بدین صورت عمل میکنند که با کلیک روی یک لینک در این نرمافزارها، صفحه بدون رفرش شدن به صفحه جدیدی منتقل میشود، یعنی بدون اینکه صفحهی وب سایت شما از صفر و مجدداً بارگذاری شود، کاربر به صفحه جدیدی منتقل خواهد شد. همچنین این صفحات دارای حافظه ماندگار بوده و کاربر پس از کلیک روی دکمههای Back یا Next در مرورگر به صفحات قبل یا بعد بدون بارگذاری مجدد، صفحه انتقال پیدا میکند. Gmail مثال بسیار مناسبی به عنوان یک نرمافزار تک صفحهای یا SPA است. با انگولار میتوان دنیای برنامهنویسی خود را تغییر داده و نرمافزارهایی با سرعت اجرایی فوق العاده بالا مثل اپلیکیشنهای موبایل در بستر اینترنت ایجاد کرد.
چرا از انگولار استفاده میکنیم ؟
تسریع در پیاده سازی پروژه های برنامه نویسی، یکی از دلایل استفاده از انگولار بین برنامه نویسان است اما برای دارندگان یک اپلیکیشن وب در مدیریت فرایند کسب و کار مهمترین حسن استفاده از این فریمورک؛ صرفه جویی در منابع سرور است که موجب میشود سرور بتواند به افراد بیشتری بصورت همزمان پاسخگو باشد . توضیح بیشتر آنکه؛ بخشی از پردازنده سرور صرف قرار دادن اطلاعات در قالب میشود و نهایتاً سورس کامل html صفحه به سمت کاربر ارسال میشود . اما در صورت استفاده از انگولار ، قالب یکبار لود میشود و بعد از آن فقط دیتا رد و بدل میشود. درست مانند محیط Gmail این کار بار پردازشی سرور را کاهش میدهد و آن را برعهده کلاینت قرار میدهد. همچنین پهنای باند مصرفی سرور و کاربر را به شدت کاهش میدهد در نتیجه کاربر کاملا حس میکند که برنامه با سرعت بسیار بیشتری کار میکند. انگولار موجب کاهش تعداد کدنویسی و در نتیجه افزایش سرعت تولید برنامه ها نیز شده است.
مزایا در مقایسه با شاتو تحت ویندوز:
1. تحت وب بودن و امکان سهولت دسترسی با بستر اینترنت .
2. سرعت بالاتر بارگذاری و اجرای کدها.
3. Responsive بودن به این معنی میباشد که مرورگر صرف نظر از اندازهی صفحه و مستقل از آن که تحت دسکتاپ و یا موبایل و تبلت است، آنرا را بارگذاری کند.
4. Lazy Loading برای افزایش سرعت بارگذاری، به جای کل صفحه تمام محتوایی که نیازست را لود می نماید.
5. درشاتو پلاس امکان تعریف مدل ها و ایجاد جداول مستقل مربوط به هر فرآیند در پایگاه داده، توسط کاربر فراهم شده است؛ که این امر موجب ساخت یافتگی تحلیل و طراحی فرآیندها از مرحله ایجاد مدلها توسط تیم تحلیل و ارتباط با فرآیندهای طراحی شده می شود که توسط فرمساز تحت وب تعریف می گردد. یکی از مزایای این امر امکان دسترسی مستقیم به فیلدهای جداول مربوط به هر فرم در فرآیندهای گردش کار و گزارشات سیستم میباشد؛ در نتیجه شاتو پلاس دارای یک چرخه خط تولید برای نرم افزار Software Product Line(Spl) میباشد.
6. امکان چند زبانه بودن از دیگر امکانات و تفاوتهای شاتو پلاس می باشد که با زیرساختی شیگراء به راحتی قابل توسعه به چندین زبان می باشد.
7. امکان تعریف فرم های Mis فرمسازی و افزوده شدن فرآیندهای تجاری و یکپارچگی با دیتابیس نرم افزار مالی-تجاری پیشتاز شماران سیستم.
8. امکان تعریف فرمهای فرآیندی و گردشی با قابلیت نگاشت در تمامی سطوح.