هشدار استیون هاوکینگ: هوش مصنوعی می‌تواند بشریت را نابود کند

شماران سیستم –  ​​​​​​​هشدار وی در واکنش به پرسشی درباره پیشرفت چشمگیر تکنولوژیی که وی برای ارتباط برقرار کردن استفاده می کند، و دربرگیرنده شکل پایه ای از AIاست، مطرح گردید.

 

 

پروفسور استیون هاوکینگ، یکی از شاخص‌ترین دانشمندان بریتانیا، گفته است که تلاش‌ها برای ایجاد ماشین‌های متفکر تهدید برای موجودیت بشریت به شمار می رود.
 
به گزارش شماران سیستم به نقل از BBC، وی گفت: «توسعه هوش مصنوعی کامل می تواند به معنای پایان نژاد بشر باشد
هشدار وی در واکنش به پرسشی درباره پیشرفت چشمگیر تکنولوژیی که وی برای ارتباط برقرار کردن استفاده می کند، و دربرگیرنده شکل پایه ای ازAI است، مطرح گردید.
ولی دیگران نگرانی کمتری درباره دورنماهایAI دارند.
 
این فیزیکدان تئوریک، که مبتلا به بیماری نورون‌های حرکتی اسکلروز جانبی آمیوتروفیک(ALS) بود(و مدتی پیش درگذشت)، از یک سیستم جدید توسعه داده شده توسط اینتل برای صحبت کردن استفاده کرده است.
کارشناسان یادگیری ماشین از شرکت بریتانیاییSwiftkey نیز در ساخت این دستگاه دخیل بوده‌اند.
تکنولوژی آنها، که به صورت یک اپ کیبورد تلفن‌های هوشمند بکارگیری شده است، نحوه فکر کردن این پروفسور را یاد می‌گیرد و کلماتی را پیشنهاد می‌کند که وی ممکن است در ادامه بگوید.
 
هاوکینگ در توضیح نگرانی‌هایش می‌گوید: «این [هوش مصنوعی] می‌تواند از جلد خودش بیرون بیاید و خودش را با نرخ مداما فزاینده‌ای بازطراحی کند
به گفته وی: «انسان‌ها، که روند تکامل بیولوژیکی کندی دارند، نمی‌توانند [با آن] رقابت کنند، و ممکن است از انسان پیشی بگیرد
  

 

PIC2

 

ولی دیگر دانشمندان بدبینی کمتری دارند.
رولو کارپنتر، خالقCleverbot، می‌گوید که: «به باور من، ما تا مدت‌های قابل توجهی بر این تکنولوژی مسلط خواهیم بود و پتانسیل آن برای حل بسیاری از مشکلات جهان عملی خواهد شد

نرم افزارCleverbot از محاورات قبلیش می‌آموزد، و امتیازات بالایی در تستTuring گرفته است؛ این ربات توانسته است باعث شود تعداد زیادی از افراد تصور کنند با یک انسان در حال صحبت کردن هستند.
 
ظهور ربات‌ها
آقای کارپنتر می‌گوید که ما راه درازی تا برخورداری از توان رایانشی یا توسعه الگوریتم‌های مورد نیاز برای دستیابی به هوش مصنوعی کامل فاصله داریم، ولی بر این باور است که این اتفاق در چند دهه آینده رخ خواهد داد.
 
وی می‌گوید: «ما نمی‌توانیم با قاطعیت بگوییم که اگر یک ماشین از هوش ما فراتر رود چه اتفاقی خواهد افتاد، به همین خاطر نمی‌توانیم بدانیم که کمک بی‌نهایتی از آن دریافت خواهیم کرد، یا ما را نادیده خواهد گرفت و به حاشیه خواهد راند، یا چه بسا نابودمان خواهد کرد.
ولی وی شرط می‌بندد کهAI یک نیروی مثبت خواهد بود.
 
پروفسور هاوکینگ در نگرانی از آینده تنها نیست. در کوتاه مدت این نگرانی وجود دارد که ماشین‌های هوشمند قادر به انجام کارها باعث نابودی میلیون‌ها شغل شوند.
ایلان ماسک کارآفرین تکنولوژی هشدار داده است که در بلندمدتAI «بزرگ‌ترین تهدید موجودیتی ما» خواهد بود.

 
 
 
 
مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *