توزیع و پخش

توزیع و پخش | capillary distribution system
هدف از توزیع و پخش رساندن محصول در زمان ومکان مناسب به مشتریان مورد نظر می باشد. در فرایندهای بازاریابی جدید نقش توزیع و پخش بسیار مهم تر از تبلیغات است، چه بسا در بسیاری از موارد با گستردگی تبلیغات، به علت ضعف در فرایند توزیع و پخش امکان به موقع رساندن محصول به مشتریان وجود ندارد.
در جوامع امروز وابستگی به نام های تجاری در حال توسعه و تغییر می‌باشد و مشتری الزامی به خرید محصول از شرکت A را ندارد، بلکه میتواند محصول شرکت B و یا هر شرکت دیگری را خریداری نماید و یا نهایتا محصولی را که از طریق شبکه توزیع و پخش در زمان و مکان مورد نیاز در دسترس می باشد را تهیه می‌نماید.
با این دیدگاه در سال‌های اخیر شرکت‌های تولیدی بر روی توزیع و پخش و کنترل این فرایند که نیازمند یک سیستم یکپارچه می‌باشد، تمرکز بیشتری نموده‌اند.
امروزه شرکت‌های تولیدی که حجم وسیعی از کالا با برندهای معتبر را تولید می‌نمایند، با آگاهی از اهمیت بالای توزیع و پخش به موقع ودسترسی آسان به کالا برای مشتریان، مجموعه ای از شرکت‌ها، توزیع و پخش خود را به صورت تخصصی راه‌اندازی نموده‌اند که این مجموعه ها در حال حاضر از شرکت‌های قوی و معتبر توزیع و پخش در کشور محسوب می شوند.
نکته حائز اهمیت این است که به طور معمول شرکت‌های تولیدی بزرگ که دارای شبکه‌های توزیع و پخش مستقلی هستند، معمولاً از برندهای معتبری می‌باشند که ازحضور فعالی در بازار برخوردارند که از این طریق سودهای کلانی از محل فروش محصولات برای کارخانه های خود ایجاد می‌نمایند. اما شرکتهایی که با شبکه‌های توزیع و پخش دیگری فعالیت دارند، از این مزیت‌ها برخوردارنمی‌باشند و یا کم بهره‌اند که این شرایط هزینه‌های سرسام‌آوری را برای توزیع و پخش محصولات و تقویت جایگاه برند در بازار در بردارد.
یكی از مشکلاتی که بازار ایران با آن مواجه می‌باشد، رقابت شرکت‌ها برای ارائه كالا‌ و خدمات مطلوب با نازل‌ترین قیمت است. زیرا به دلیل ارتباط مستقیم قیمت با قدرت پرداخت مصرف‌كننده، یكی از شاخص‌های اساسی تصمیم‌گیری مشتری برای خرید کالا یا خدمات، قیمت آن می‌باشد.
راهکار شرکت‌های تولیدی برای حفظ مناسب نگه‌داشتن این هزینه‌ها، افزایش حجم تولیدات، توسعه بازارهای تحت پوشش و حضور در سایر بازارهای غیرفعال می‌باشد تا از این طریق بتوانند هزینه‌های ثابت خود را با حجم بیشتری از تولید سر‌شكن نمایند و همچنین از این راه بتوانند بهای تمام‌شده كالا را كاهش دهند و در نهایت حاشیه سود خود را افزایش دهند.
 
نكته اساسی در این راهکار کنترل هزینه‌های سربار شرکت از طریق تولید تا توزیع و پخش است. بنابراین مجموعه‌ها و مجتمع‌های بزرگ تولیدی به منظور دست‌یابی به این هدف، نیازمند سیستم یکپارچه هستند تا بتوانند کلیه فرایندهای تولید، توزیع و پخش خود را ثبت و همچنین امکان گزارش گیری نیز وجود داشته باشد.
یک سیستم تولیدی و توزیع و پخش(capillary distribution system) می‌بایست 7 دسته‌ی اصلی از وظایف را به انجام برساند که عبارت‌اند از:
-تولید
– ذخیره‌سازی و انبار کالا برای توزیع
– دریافت سفارش از مشتریان
– تحویل و پخش کالا به مشتریان
– وصول مطالبات
– کنترل و دریافت اطلاعات از بازار
-محاسبات بهای تمام‌شده از تولید تا توزیع و پخش کالا
حیات شرکت‌های تولیدی وابسته به کنترل تمامی هزینهای خود می‌باشد. کنترل این هزینه‌ها منوط به دست آوردن بهای تمام‌شده تولید، فروش و توزیع و پخش است و عدم کنترل هر کدام از این بخش‌ها خطری برای شرکت به‌حساب می‌آید.
مجزا نمودن توزیع و پخش و یا اصطلاحاً جزیره‌ای دانستن فرایند توزیع و پخش باعث عدم تمرکز برروی هزینه‌های مالی توزیع و پخش در بهای تمام‌شده وکالاهای فروش رفته است. این شرایط تصمیم‌گیری یکپارچه مدیریت را نیز دچار مشکل می‌نماید. به عبارت دیگر، در بلند مدت شرکت‌های توزیع و پخش بعلت جزیره‌ای بودن و به‌دلیل ایجاد منابع مالی در سازمان عملاً به تولیدکننده خط مشی می‌دهد و در نتیجه تولیدکننده می‌بایست تابع تصمیمات پخش کننده باشد.
توجه بیش از حد به تصمیمات پخش‌کننده محصول، بدون در نظر گرفتن سایر اطلاعات سازمان و هزینه‌های ایجاد شده در سایر بخش‌های دیگر همیشه شرکت‌های تولیدی را با این خطر روبرو می‌سازد که آیا توزیع و پخش محصولات هزینه‌های ایجادشده برای تولید کالا را دربر می‌گیرند و یا برای از دست ندادن بازار و فرصتهای ایجادشده سفارش گذاری می‌نماید.
نرم‌افزار توزیع و پخش شرکت شماران سیستم به‌دلیل یکپارچه بودن، مدیریت متمرکزی بر روی فرایندهای شرکت دارد. این نرم افزار تمامی فرآیند از تولید تا رسیدن محصول به دست مشتری را ثبت می‌‌نماید.
در واقع در هر لحظه مدیریت می‌تواند تصمیم‌گیری نماید که توزیع و پخش یک محصول را به دلیل هزینه‌های زیاد کم نماید و یا برعکس با بالا بردن توزیع و پخش محصول امکان سرشکن کردن هزینه‌های سربار روی میزان بالاتری از تولید فراهم آورند و بدین صورت بهای تمام‌شده را کاهش دهند.
در بسیاری از مطالعات صورت گرفته در پروژه‌های شرکت شماران سیستم، یکی از دلایل شکست نرم‌افزارهای جزیره‌ای توزیع و پخش عدم اطلاع واحد توزیع و پخش از ظرفیت تولید می‌باشد که در نرم‌افزار پویا توزیع و پخش شماران به دلیل متمرکز بودن سیستم سفارش دهی و سیستم سفارش گذاری برنامه‌ریزی تولید، مشکلاتی از قبیل عدم توجه به ظرفیت‌های تولید وجود نخواهد داشت. capillary distribution system
 
مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *